- Written by admin
- Published: 24 mai 2019

Poti utiliza orezul si sub forma de
rondele de orez atunci cand vrei o gustare sanatoasa in timpul zilei. Beneficiile pentru sanatate ale orezului sunt de asa natura incat ajuta la furnizarea de energie, previne obezitatea, controleaza tensiunea arteriala, previne cancerul, asigura ingrijirea pielii, previne boala Alzheimer, are calitati diuretice si digestive, imbunatateste metabolismul, imbunatateste sanatatea cardiovasculara, amelioreaza simptomele de iritabilitate ale intestinului, previne constipatia cronica, regleaza temperatura corpului.
Orezul este produs de specialOryza sativa (orez asiatic) sau Oryza glaberrima (orez african). Ca cereale, este cea mai consumata hrana de baza pentru o mare parte din populatia umana a lumii, mai ales in Asia. Este produsul agricol cu a treia productie mondiala, dupa trestia de zahar si porumb. Poti folosi orezul inclusiv sub forma de
galete de orez.
Orezul este cel mai important in ceea ce priveste nutritia umana si consumul caloric, oferind mai mult de o cincime din consumul de calorii consumat in intreaga lume de catre oameni. Orezul, un monocotiledonat, este in mod normal cultivat ca planta anuala, desi in zonele tropicale poate supravietui ca o cultura perena. Cultivarea orezului este bine adaptata tarilor si regiunilor cu costuri scazute ale fortei de munca si a precipitatii mari, deoarece depinde de forta de munca si de multa apa.
Valoarea nutritionala a orezului
100 grame de orez alb fiert ofera 130 de calorii si contine 69% apa, 2,4 grame de proteine , 28,7 grame de carbohidrati, 0,2 grame de grasimi totale din care grasimile saturate sunt de 0,05 grame, grasimile mononesaturate sunt 0,06 grame, grasimile polinesaturate sunt 0,05 grame , omega-3 este de 0,01 grame, iar omega-6 este de 0,04 grame, cu zero grasimi trans, zahar si fibre.
Orezul este abundent in carbohidrati si ofera suficienta energie organismului si ajuta la functionarea normala a creierului. Carbohidratii trebuie metabolizati de catre organism si trebuie transformati in energie functionala si utilizabila. Vitaminele, mineralele si diversele componente organice maresc activitatea si metabolismul tuturor sistemelor organelor din organism, ceea ce sporeste si mai mult nivelul de energie. Pentru mai multe beneficii asupra sanatatii recomandam consumul de
orez brun.
Comentariile sunt închise pentru Beneficiile orezului pentru sanatate
Posted in Sanatate